Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

Kick-off BIJ/NA

15 juli 2021
Kick-off BIJ/NA

Vandaag is het zover: de officiële kick-off van de tentoonstelling BIJ/NA . De tentoonstelling BIJ/NA  is een jaarlijks terugkerend project van Stedelijk Museum Breda, Van GoghGalerie Zundert en St. Joost School of Art & Design, waarbij de wisselwerking tussen verschillende generaties centraal staat.

Voor deze tentoonstelling zijn zes alumni van St. Joost - School of Art & Design uitgenodigd voor een werkperiode en een tentoonstelling in de StadsGalerij in Breda. Dit jaar met Niels Goos, Marit van der Heijden, Loes van Reijmersdal, Eef Schoolmeesters, Sjors Smit en Roos Vogels.

Afgestudeerden van St Joost School of Art & Design zijn elkaars collega’s in het werkveld, wat er bijzonder aan is dat ze altijd een gedeeld verleden blijven behouden; in zekere zin blijven ze één community. Deze community is informeel vrij hecht, maar voor buitenstaanders vrij onzichtbaar. Tijdens BIJ/NA – een project dat vanaf 2021 jaarlijks door St. Joost School of Art & Design, Stedelijk Museum Breda en de Van GoghGalerij in de StadsGalerij in Breda wordt georganiseerd – staat het versterken van dit nu nog informele netwerk en het stimuleren van kennisuitwisseling tussen verschillende generaties beeldend kunstenaars centraal.

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 13 augustus.

Locatie: StadGalerij Breda, Oude Vest 34.
Toegang is gratis.
Meer informatie over BIJ/NA en de deelnemende kunstenaars vind je hier.

BIJ/NA is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds, de Gemeente Breda en met ondersteuning van Artists in Residence Witte Rook, die als online platform de deelnemende kunstenaar volgt en verslag doet van de kunstprocessen.

Foto: Ilse Verbeek

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief